Asiakkaasi kieltä ymmärtävä kielimalli on paras digi-investointi minkä voit just nyt tehdä.

Tosielämän kielimallit

Busineksessa kielimallien tehtävä on tunnistaa sosiaalisen median, sähköpostien tai webbisivuillesi tehtyjen hakujen sisältövirrasta asiakkaasi aikeet ja haaveet. Ne ymmärtävät niihin sisältyvät viittaukset tuotteisiin ja palveluihin ja tuottavat tuohon samaan sisältövirtaan vastauksia. Jos myyt soittimia Kampissa ja joku Töölössä tarttee uuden skeban tai maniskan, on kielimallin vika, jos te kaksi ette kohtaa. Voit keksiä selityksiä sille, että kauppa ei käy, mutta selitysten takaa löytyy väärä kielimalli oli tuo kielimalli sitten sinun tai asiakkaasi päässä tai Googlen tai Instagramin hakukonetta kouluttavien käyttämissä teksti- ja kuva-aineistoissa.

Jos olet yrittäjä, saat hyvin toimivasta kielimallista kahdenlaista kilpailuetua. Yksi: Voit opettaa sillä kuuntelevia ja katselevia koneita ja sijoittaa niitä Facebookiin, Twitteriin tai kurkkimaan Googlen hakukoneen olan taa. Silloin sinulla on koko ajan kentällä asiakkaittesi puhetta kuuntelevia bottikorvia ja -silmiä. Voit lähettää korvia sinne missä asiakkaasi puhuvat sinusta ja kilpailijoistasi, vertailevat teidän tuotteita ja niiden ominaisuuksia. Opit ainakin uusia sanoja skebajäbä. Kaksi: silloin kun haluat voit tehdä bottikampanjoita. Voit lähettää vaikka konefeissareita virtuaalisten todellisuuksien baareihin, kaduille ja kentille julistamaan sanomaasi. Muistatko ne Elisan missionäärit? Sama asia, mutta sata sellaista.

Jos kauppa ei ole lajisi, vaan olet presidentti Niinistö, ministeri Vanhanen, kansanedustaja tai kunnanvaltuutettu, tai jos pyörität puoluetta, urheiluseuraa tai järjestöä: Dialogi on työkalusi. Kansojen, yhteisöjen, kerhojen ja perheiden elämässä kielimallit ovat dialogin väline. Ne pukevat sanoiksi sen mitä sinulle tärkeät ihmiset haluavat ja miten sinä voit heitä auttaa sen saavuttamaan. Hyvin toimivat kielimallit luovat rauhaa, vaurautta ja hyvinvointia. Huonot luovat riitaa, köyhyyttä, sairaita yhteiskuntia ja toivottomuutta. Toimi sen mukaan.

Saanko ennustaa sinulle tulevaisuutta? 2020 luvun loppuun mennessä yllä kuvattu kielimalleihin ja dialogisiin käyttöliittymiin perustuva vuorovaikutusteknologia syrjäyttää nyt tuntemasi myynnin ja markkinoinnin, vaikuttajaviestinnän ja politiikan tekemisen tavat. Tämä luo noiden bottikorvien ja konefeissareiden kielimallien oikea-aikaisille rakentajille ylivoimaisen kilpailuedun vanhan liiton tekijöihin verrattuna. Viimeksimainitut katoavat kartalta, ensin mainitut valtaavat markkinat ja vaikuttamisviestinnän kanavat.

Me olemme Fibelius Konemieli, kasvava joukko suomessa puhuttuja kieliä osaavia ja suomalaisten kielten maisemaa monipuolisesti tuntevia dialogisten koneiden ja niiden tarvitsemien kielimallien ja tekoälyjen kouluttajia. Saat meiltä tarvitsemasi kielimallin ja kytkemme sen haluamiisi sosiaalisen median kanaviin missä se alkaa toimia puolestasi, tuoda lisää myyntiä, iloisempia asiakkaita, lisää kannattajia, lisää harrastajia, jäseniä, uusia ajatuksia, parempia ideoita ja onnellisempia ihmisiä.